کابینت روکش چوب
کابینت روکش چوب
کابینت ها به دو سبک عمده کابینت کلاسیک و مدرن دسته بندی می شوند کابینت روکش چوب کابینتی در سبک کلاسیک است که به دلیل شباهت بسیار زیاد به کابینت تمام چوب جز پرطرفدارترین کابینت های کلاسیک می باشد. درب های این کابینت روکش چوب طبیعی با مغز ام دی اف می باشد ما در مقاله ای تحت عنوان آشنایی با کابینت روکش چوب و تفاوت ها و شباهت های این کابینت با کابینت تمام چوب می پردازیم. این مدل کابینت سبک و طرح جدید از کابینت آشپزخانه است که به اسم کابینت طرح چوب هم شناخته می شود بدنه کابینت روکش چوب از ورق ام دی اف سفید یا رنگی ساخته می شود. جنس دربهای این کابینت ورق ام دی اف خام ایرانی یا خارجی می باشد که یک لایه روکش یک میلی متری چوب طبیعی بر پشت و روی ان توسط دستگاه پرس می شود. ورق ها پس از حکاکی توسط دستگاه cnc رنگ کاری می شود. لازم به ذکر است ورق هایی که روکش انها تنها یک طرف است در هنگام ابزار خوردن توسط دستگاه cnc تاب بر می دارند. پس توصیه می شود حتما از ورق های دو رو روکش استفاده گردد
.
تفاوت کابینت چوب با روکش چوب را قبل از خرید بدانید
کابینت روکش هزینه کمتری نسبت به کابینت چوبی دارد علت هم در نوع متریال این مدل کابینت نهفته است. متریال اصلی کابینت چوبی چوب درختان مختلف است که پس از طی فرایندی آماده برای سایز شدن و حکاکی های روی آن می شود در صورتی که متریال اصلی کابینت روکش چوب ام دی اف شانزده میلیمتری است که پشت و روی آن یک روکش یک میلیمتری پرس می شود و بعد از سایز شدن آماده برای حکاکی می شود. تفاوت دیگری که این دو مدل کابینت با هم دارند سبک طراحی و نوع ابزاری است که برای فرم دهی درب کابینت استفاده می شود. به عبارت بهتر در ساخت درب کابینت چوبی محدودیت زیادی نداریم و هر مدل و سبکی قابل پیاده سازی است اما در تولید کابینت با روکش چوب طبیعی آزادی عمل کاهش می یابد. (بدلیل اینکه در صورت استفاده از CNC مغز MDF در معرض دید قرار می گیرد امکان ابزار زدن و فرم دهی محدود تری نسبت به حالت تمام چوب داریم
اخرین و مهم ترین فرق کابینت چوبی و روکشی در اختلاف قیمتی است که بین آنها وجود دارد. قیمت کابینت روکش چوبی بدلیل اینکه مقدار چوب کمتری در آن بکار می رود پایین تر از کابینت آشپزخانه تمام چوب است.
- 1.هرچه ضخامت روکش چوب مصرفی بیشتر باشد قیمت آن بیشتر خواهد بود.
- 2.با افزایش ضخامت روکش شاهد طول عمر و استحکام بیشتر کابینت خواهیم بود.
3.روکش به تنهایی دوام چندانی ندارد و بهتر است حتما یک یا چند لایه رنگ مخصوص روی آن را پوشش دهد.
- وقتی کابینت آشپزخانه روکش چوب را برای آشپزخانه خود انتخاب می کنید در نظر داشته باشید که ورق MDF ضخامت خاصی دارد. پس طرحی که انتخاب می کنید نباید برآمدگی و فرورفتگی هایی بیشتر از این مقدار داشته باشد اما وقتی کابینت با درب تمام چوب انتخاب می کنید هیچ محدودیتی از بابت ابعاد و ضخامت و انتخاب طرح روی درب نخواهید داشت. پس یکی از جاهایی که کابینت تمام چوب نسبت بهکابینت روکشی برتری پیدا می کند در باز بودن دست مشتری هنگام انتخاب طرح کابینت است.
- بهطورکلی در تولید کابینت چوبی ما چوب طبیعی را با استفاده از ماشین آلات مخصوص حالت میدهیم که به این کار ابزار زدن می گویند. در کابینت روکش چوبی طبیعی هم همین فرآیند بر روی ورق امدیاف خام انجام می شود البته با کمی محدودیت بیشتر. چون چوب خاصیت فرم پذیری بالایی دارد و هر نوع طرحی که مد نظر باشد روی آن قابل پیاده سازی است. به همین دلیل از نظر طراحیاین نوع کابینت کمی ساده تر و کم کار تر نسبت به کابینت های تمام چوب ساخته می شود.
انواع رنگ هایی که در کابینت روکش چوب مورد استفاده قرار می گیرد
عمدتا دو نوع رنگ در کابینت روکش چوب مورد استفاده قرار می گیرد که شامل رنگ پلی اورتان و پلی استر می باشد که رنگ پلی اورتان از نظر کیفیت مرغوبیت امتیاز بالاتری نسبت به رنگ پلی استر دارد و به همین جهت هزینه رنگ پلی اورتان نسبت به پلی استر کمی بالاتر است. در کابینت روکش امکان استفاده از دهها رنگ مانند سفید، طوسی، کرم، گردویی، ماهگونی، قهوه ای و… وجود دارد. حتی در صورت تمایل کارفرما امکان استفاده هم زمان از دو رنگ در کابینت روکش چوب وجود دارد. پیشنهاد میکنم قبل از انتخاب رنگ کابینت از مشاوره با کارشناسان خبره و دیدن دهها ترکیب رنگ زیبا انتخاب آگاهانه و هوشمندانه تری داشته باشید کابینت های روکش چوب رامعمولا شبیه به کابینت تمام چوب اما کمی ساده تر ساخت و هم می توان بصورت ترکیبی از روکش چوب و ام دی اف ملامینه یا هایگلس سبکی مدرن از کابینت روکشی طراحی و اجرا نمود.
معمولاً انواع کابینت های روکش چوبی بر اساس نوع روکش بکار رفته در کابینت تقسیم بندی می شوند که مهمترین آنها عبارتند از :
1کابینت آشپزخانه با روکش راش2 کابینت اشپزخانه با روکش بلوط3 کابینت اشپزخانه با روکش ملچ 4 کابینت اشپزخانه با روکش گردو5کابینت اشپزخانه با روکش ونگه
مزایا و معایب کابینت روکش چوب
کابینت روکش چوب یکی از محبوب ترین مدل های موجود در بازاره که این محبوبیت دلایل زیادی هم داره، ابتدا سراغ مزایا این کابینت شیک و زیبا می رویم. این کابینت شبیه ترین دکور به کابینت چوبیه که قیمت فوق العاده بالایی داره، یعنی میشه با یک سوم هزینه کابینت چوبی کابینت روکش چوب با همان ظاهر رو داشته باشید البته از نظر کیفیت چوب و ام دی اف قابل قیاس نیستند و صد در صد کابینت چوبی عمر بیشتری داره. کابینت روکش چوب رنگ میشه و تنوع رنگی بسیار زیادی داره و امکان ترکیب دو رنگ در یک آشپزخانه در این مدل وجود داره. یکی از جذاب ترین مزایای این مدل کابینت عمر زیادشه حتی اگه پنج شش سال رنگ کابینت تیره بشه میشه رنگ جدید بهش زد و دوباره یک دکور نو داشت. در کل کابینت روکش چوب کابینتی با مزایا بسیار و معایب بسیار کمی هست اگر بخواهیم به معایب این مدل اشاره کنیم شاید چشم گیر ترین عیب این مدل کابینت قیمت اون باشه اما اگر با کارهای مشابه اش مقایسه اش کنیم مثل کابینت چوب یا ممبران متوجه میشم قیمت خیلی بالایی هم نداره اما به هر حال قیمت مسئله ایه که خیلی از عزیزانی که این مدل رو میپسندن رو از خرید منصرف میکنه رو همین حساب جزو معایب محسوبش کردیم. میشه گفت کابینت روکش عیب و نقص دیگه ای نداره و چه از نظر کیفی چه از نظر شکل ظاهری نمره قبولی رو به راحتی میگیره.
چگونه از کابینت روکش چوبی نگهداری کنیم؟
نکته اول اینکه در صورت بروز هرگونه عیب یا نقصی در کابینت آشپزخانه حتماً از یک فرد متخصص جهت ترمیم و تعمیر کابینت استفاده کنید. به این نکته دقت داشته باشید که هر قسمتی از کابینت با روکش چوب که خیس شده است باید بلافاصله خشک شود. حتی کابینت آشپزخانه با رنگ ضد آب هم اگر به مدت طولانی در معرض رطوبت قرار بگیرد خراب خواهد شد.
مراقب باشید که اجسام و ظروف داغ را بدون پوشش روی کابینت قرار ندهید. چون کابینت چوبی نسبت به سایر کابینت ها حساس تر است و وقتی حرارت ببیند تغییر رنگ میدهد. لولای درب های کابینت را هر چند ماه روغنکاری کنید تا عمر طولانیتری داشته باشند. نور آشپزخانه را طوری تنظیم کنید که کابینت در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد. (تابش مستقیم باعث تغییر رنگ روکش چوب می شود)
0 دیدگاه